Nieuwsoverzicht

Resultaat 51 - 60 (van 68)

 • Voorlezen beïnvloedt activiteit kleuterbrein Bekijk details

  28 april 2023

  Kleuters die regelmatig worden voorgelezen door hun ouders vertonen meer activiteit in de hersengebieden die taal verwerken wanneer zij een verhaal te horen krijgen.

 • WIN - 'Een mama is als een huis' voor Moederdag 2023 Bekijk details

  26 april 2023

  Voorlezen kan altijd. Leg jouw mooiste voorleesmoment vast met de BoekStart-app en maak kans op een prachtig prentenboek voor je kleintje. De winnaar van deze maand is… Charlotte. Van harte gefeliciteerd met je boek!

 • Leespluim voor ‘Ik blijf als het mag’ Bekijk details

  15 april 2023

  Het prentenboek ‘Ik blijf als het mag’ van Françoise Beck en Herman van de Wijdeven (uitgeverij Querido) heeft de Sardes-Leespluim van de maand april gewonnen. Het verhaal gaat over de blauwe krokodil Maurice, die op een nieuwe plek terechtkomt met dieren die hij nog niet kent.

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (37) Bekijk details

  31 maart 2023

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 37. Met boeken- en voorleestips, taalspelletjes, lekker aan de slag met Eén voor jou, twee voor mij, en WIN onze boekentips met je voorleesfoto!

 • BoekStarts Lente Keuze Bekijk details

  21 maart 2023

  BoekStart heeft in maart weer bijzondere baby- en prentenboeken voor je uitgekozen. Sommige daarvan zijn échte lentetips.

 • Leespluim voor 'De bal' Bekijk details

  13 maart 2023

  De Sardes Leespluim van de maand maart 2023 gaat naar het prentenboek 'De bal' van Joukje Akveld en Myriam Berenschot (uitgeverij Gottmer). Het prentenboek gaat over emoties, zoals jaloezie, blijdschap, woede en opluchting.

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (36) Bekijk details

  26 februari 2023

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit, nummer 36 dit keer, met boeken- en voorleestips, de Voorleesdagen, Maximiliaan Modderman en WIN boeken met je voorleesfoto!

 • Leespluim voor 'In een potje' Bekijk details

  12 februari 2023

  Het prentenboek ‘In een potje’ van Deborah Marcero, vertaald door Edward van de Vendel (Uitgeverij Moon) heeft de Sardes-Leespluim van de maand februari gewonnen. Het verhaal gaat over Benjamin, die van alles verzamelt.

 • BoekStart op de Negenmaandenbeurs Bekijk details

  8 februari 2023

  De Negenmaandenbeurs is voor BoekStart een gelegenheid bij uitstek om ouders te bereiken en te vertellen over het belang van voorlezen. Daarom is BoekStart elk jaar vertegenwoordigd met een stand en een leuke verrassing voor de deelnemers aan de Masterclass.

 • De Nationale Voorleesdagen 2023 Bekijk details

  21 januari 2023

  Van 25 januari t/m 4 februari 2023 wordt er weer extra veel voorgelezen tijdens De Nationale Voorleesdagen. Het Prentenboek van het Jaar 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte en de gevarieerde Prentenboeken Top 10 staan centraal tijdens dit landelijke, jaarlijkse voorleesfeest. Vraag bij je Bibliotheek naar de activiteiten rondom De Nationale Voorleesdagen.

Paginanavigatie