Nieuwsoverzicht

Resultaat 31 - 40 (van 52)

 • Leespluim voor ‘De ondeugende pyjama’ Bekijk details

  2 juni 2023

  Het prentenboek ‘De ondeugende pyjama' van Alain Dzotap en Clemence Penicaud (uitgeverij Randazzo) heeft de Sardes-Leespluim van de maand juni gewonnen. Dit vrolijke boek kan een inspiratie zijn voor ouders en kinderen die wel eens met ‘kleine ongelukjes’ te maken hebben.

 • BoekStart Boekentips juni 2023 Bekijk details

  30 mei 2023

  BoekStart heeft weer vier bijzondere baby- en prentenboeken voor je uitgekozen. Dit keer gaan we lekker slapen en ruimen we afval op. Verder nog twee prachtige verhalenbundels die in geen een kinderkamer mogen ontbreken.

 • Bezoek de BoekStartdag 2023 Bekijk details

  8 mei 2023

  Zaterdag 3 juni 2023 is het BoekStartdag in de Bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

 • Leespluim voor ‘Een jurk met zakken’ Bekijk details

  1 mei 2023

  Het prentenboek ‘Een jurk met zakken’ van Lily Murray en Jenny Lovlie (uitgeverij Lemniscaat) heeft de Sardes-Leespluim van de maand mei gewonnen. Het verhaal gaat over Lucy, die op haar verjaardag gaat shoppen met haar tante Augusta. Ze mag een nieuwe jurk uitkiezen!

 • Voorlezen beïnvloedt activiteit kleuterbrein Bekijk details

  28 april 2023

  Kleuters die regelmatig worden voorgelezen door hun ouders vertonen meer activiteit in de hersengebieden die taal verwerken wanneer zij een verhaal te horen krijgen.

 • WIN - 'Een mama is als een huis' voor Moederdag 2023 Bekijk details

  26 april 2023

  Voorlezen kan altijd. Leg jouw mooiste voorleesmoment vast met de BoekStart-app en maak kans op een prachtig prentenboek voor je kleintje. De winnaar van deze maand is… Charlotte. Van harte gefeliciteerd met je boek!

 • Leespluim voor ‘Ik blijf als het mag’ Bekijk details

  15 april 2023

  Het prentenboek ‘Ik blijf als het mag’ van Françoise Beck en Herman van de Wijdeven (uitgeverij Querido) heeft de Sardes-Leespluim van de maand april gewonnen. Het verhaal gaat over de blauwe krokodil Maurice, die op een nieuwe plek terechtkomt met dieren die hij nog niet kent.

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (37) Bekijk details

  31 maart 2023

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 37. Met boeken- en voorleestips, taalspelletjes, lekker aan de slag met Eén voor jou, twee voor mij, en WIN onze boekentips met je voorleesfoto!

 • BoekStarts Lente Keuze Bekijk details

  21 maart 2023

  BoekStart heeft in maart weer bijzondere baby- en prentenboeken voor je uitgekozen. Sommige daarvan zijn échte lentetips.

 • Leespluim voor 'De bal' Bekijk details

  13 maart 2023

  De Sardes Leespluim van de maand maart 2023 gaat naar het prentenboek 'De bal' van Joukje Akveld en Myriam Berenschot (uitgeverij Gottmer). Het prentenboek gaat over emoties, zoals jaloezie, blijdschap, woede en opluchting.

Paginanavigatie