Nieuwsoverzicht

Resultaat 11 - 20 (van 52)

 • Leespluim voor ‘Komt een giraf bij de dokter' Bekijk details

  2 december 2023

  Het prentenboek ‘Komt een giraf bij de dokter' van Loes Riphagen (uitgeverij Volt) heeft de Sardes-Leespluim van de maand januari 2024 gewonnen. Grappige korte verhaaltjes in kleine stripachtige tekeningen met dieren in de hoofdrol rond het thema gezondheid.

 • Zingen voor baby's is essentieel om taal te leren Bekijk details

  1 december 2023

  Zingen voor baby's is essentieel om taal te leren, blijkt uit onderzoek. Baby's leren taal eerst begrijpen via ritme en toon in plaats van losse geluiden. Kinderliedjes en -rijmpjes helpen dus bij het aanleren van taal.

 • Leespluim voor ‘Het kabouterboek' Bekijk details

  15 november 2023

  Het prentenboek ‘Het kabouterboek' van Loes Riphagen (uitgeverij Gottmer) heeft de Sardes-Leespluim van de maand december gewonnen. In dit uitgebreide kabouternaslagwerk zien we hoe kabouters kunnen leven van wat de mensenwereld niet meer nodig heeft of per ongeluk heeft laten vallen.

 • Door AI gemaakt digitaal slaapverhaal: even goed als prentenboek? Bekijk details

  14 november 2023

  Wie de nieuwste kinderpyjama van HEMA koopt, krijgt een extraatje aangeboden: een door AI gemaakt, gepersonaliseerd slaapverhaaltje. Het moet ouders en kinderen motiveren om de dag vaker af te sluiten met een voorleesverhaal. Is zo'n digitaal AI-verhaal zonder plaatjes even goed als voorlezen uit een fysiek prentenboek?

 • Schaatser Jorrit Bergsma ontvangt de nieuwste Boer Boris Bekijk details

  13 november 2023

  Schaatsen, Jorrit Bergsma, een sneeuwpop en Boer Boris maken deze winter extra gezellig. Ga dit fijne prentenboek voorlezen bij de kachel (of op de schaatsbaan, natuurlijk!). Al sinds 2012 werken Ted van Lieshout en Philip Hopman onvermoeibaar aan hun reeks boeken over Boer Boris, Sam, Berend en de boerderij. De twee vormen een waar topduo: Ted ontving in 2009 de Theo Thijssenprijs en in 2022 won Philip Hopman de Max Velthuijsprijs, elk voor hun ontzagwekkende oeuvre.

 • Jonge kinderen doen het beter op school als papa voorleest of met hen speelt Bekijk details

  9 november 2023

  Kinderen doen het beter op de basisschool als hun vaders regelmatig met hen lezen, tekenen en spelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Leeds.

 • Leespluim voor ‘Vleertje Muis’ Bekijk details

  31 oktober 2023

  Het prentenboek ‘Vleertje Muis' van Susanne Roos en Aniek Bartels (uitgeverij Volt) heeft de Sardes-Leespluim van de maand november gewonnen. Een humorvol, dik prentenboek met maar liefst drie verhalen!

 • Nieuwe boekjes in ons koffertje (oktober 2023) Bekijk details

  27 oktober 2023

  Vanaf vandaag vind je in het BoekStartkoffertje: ‘Hey baby, Kijk!’ en 'Dit verhaaltje gaat over mij'.

 • Steeds minder liedjes voor het slapengaan gezongen Bekijk details

  24 oktober 2023

  Een slaapliedje zingen als onderdeel van het bedritueel. De meeste millennials wagen zich er niet aan, zo blijkt uit onderzoek. Zonde, zeggen wetenschappers. Zingen voor het slapengaan is om meerdere redenen namelijk heel goed voor kinderen.

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (39) Bekijk details

  29 september 2023

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 39 dit keer. Met in dit nummer - naast boekentips voor baby, dreumes, peuter en kleuter - meer over voorlezen als je geen Nederlands spreekt, de wereldkeuken in kinderkookboeken en voorleestips bij het prentenboek 'Iedereen' van Liisa Kallio (uitgeverij Querido).

Paginanavigatie