Nieuwsoverzicht

Resultaat 41 - 50 (van 68)

 • Leespluim voor ‘Vos en zoon' Bekijk details

  6 augustus 2023

  Het prentenboek ‘Vos & zoon' van Paddy Donnelly (uitgeverij Luitingh-Sijthoff) heeft de Sardes-Leespluim van de maand september gewonnen. Er zijn veel grapjes verborgen in de tekeningen in dit kleurrijke prentenboek. Naast allerlei gesprekken, meten en tellen, nodigt dit boek ook uit tot eigen creatieve oplossingen en ontwerpen.

 • Nieuwe boekjes in ons koffertje (juli 2023) Bekijk details

  10 juli 2023

  Vanaf vandaag vind je in het BoekStartkoffertje: ‘Vrolijke vriendjes in de sloot’ en 'Ebbie het aapje'.

 • Leespluim voor ‘Vos en vis’ Bekijk details

  4 juli 2023

  Het prentenboek ‘Vos en vis' van Daan Remmerts de Vries (uitgeverij Gottmer) heeft de Sardes-Leespluim van de maand augustus gewonnen. Een humorvol verhaal om na te denken en na te praten over slim zijn en dom zijn, hoe je iemand op andere gedachten kunt brengen, over vooroordelen en over het eten van dieren.

 • Leespluim voor ‘Een dag met vrienden’ Bekijk details

  3 juli 2023

  Het prentenboek ‘Een dag met vrienden' van Philip Waechter (uitgeverij Ploegsma) heeft de Sardes-Leespluim van de maand juli gewonnen. Dit boek kan tot mooie gesprekken over vriendschap leiden. Wat doe jij graag met vrienden? Help jij je vrienden ook altijd?

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (38) Bekijk details

  3 juli 2023

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 38 dit keer. Met boeken- en voorleestips en voorlezen met geluid. Ga aan de slag met 'De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn'.

 • De BoekStartspaarkaart Bekijk details

  10 juni 2023

  Steeds meer bibliotheken doen mee met de BoekStartspaarkaart. Vraag ernaar in jouw Bibliotheek. Je kindje (t/m 3 jaar) kan sparen voor leuke cadeautjes.

 • Leespluim voor ‘De ondeugende pyjama’ Bekijk details

  2 juni 2023

  Het prentenboek ‘De ondeugende pyjama' van Alain Dzotap en Clemence Penicaud (uitgeverij Randazzo) heeft de Sardes-Leespluim van de maand juni gewonnen. Dit vrolijke boek kan een inspiratie zijn voor ouders en kinderen die wel eens met ‘kleine ongelukjes’ te maken hebben.

 • BoekStart Boekentips juni 2023 Bekijk details

  30 mei 2023

  BoekStart heeft weer vier bijzondere baby- en prentenboeken voor je uitgekozen. Dit keer gaan we lekker slapen en ruimen we afval op. Verder nog twee prachtige verhalenbundels die in geen een kinderkamer mogen ontbreken.

 • Bezoek de BoekStartdag 2023 Bekijk details

  8 mei 2023

  Zaterdag 3 juni 2023 is het BoekStartdag in de Bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

 • Leespluim voor ‘Een jurk met zakken’ Bekijk details

  1 mei 2023

  Het prentenboek ‘Een jurk met zakken’ van Lily Murray en Jenny Lovlie (uitgeverij Lemniscaat) heeft de Sardes-Leespluim van de maand mei gewonnen. Het verhaal gaat over Lucy, die op haar verjaardag gaat shoppen met haar tante Augusta. Ze mag een nieuwe jurk uitkiezen!

Paginanavigatie