Nieuwsoverzicht

Resultaat 41 - 50 (van 52)

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (36) Bekijk details

  26 februari 2023

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit, nummer 36 dit keer, met boeken- en voorleestips, de Voorleesdagen, Maximiliaan Modderman en WIN boeken met je voorleesfoto!

 • Leespluim voor 'In een potje' Bekijk details

  12 februari 2023

  Het prentenboek ‘In een potje’ van Deborah Marcero, vertaald door Edward van de Vendel (Uitgeverij Moon) heeft de Sardes-Leespluim van de maand februari gewonnen. Het verhaal gaat over Benjamin, die van alles verzamelt.

 • BoekStart op de Negenmaandenbeurs Bekijk details

  8 februari 2023

  De Negenmaandenbeurs is voor BoekStart een gelegenheid bij uitstek om ouders te bereiken en te vertellen over het belang van voorlezen. Daarom is BoekStart elk jaar vertegenwoordigd met een stand en een leuke verrassing voor de deelnemers aan de Masterclass.

 • De Nationale Voorleesdagen 2023 Bekijk details

  21 januari 2023

  Van 25 januari t/m 4 februari 2023 wordt er weer extra veel voorgelezen tijdens De Nationale Voorleesdagen. Het Prentenboek van het Jaar 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte en de gevarieerde Prentenboeken Top 10 staan centraal tijdens dit landelijke, jaarlijkse voorleesfeest. Vraag bij je Bibliotheek naar de activiteiten rondom De Nationale Voorleesdagen.

 • Nieuwe boekjes in ons koffertje (januari 2023) Bekijk details

  10 januari 2023

  Vanaf vandaag vind je in het BoekStartkoffertje het kartonboek: ‘Waar is Knuf’ door BORA en het knisperboek ‘Woezel en Pip’ door Guusje Nederhorst.

 • Leespluim voor 'Ik mis Milo' Bekijk details

  7 januari 2023

  Het prentenboek ‘Ik mis Milo’ van Pim Lammers en Sanne te Loo (uitgeverij Querido) heeft de Sardes-Leespluim van de maand januari gewonnen.

 • BoekStart Babyboekje van het Jaar 2022 Bekijk details

  9 november 2022

  Het knuffelboek 'Hey baby, kijk!' van Laura van Bouchout en Eva Mouton heeft de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing gewonnen. BoekStart feliciteert de makers en de uitgever van harte!

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (35) staat klaar Bekijk details

  1 november 2022

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit, nummer 35 alweer, met boeken- en voorleestips. Speels voorlezen aan je baby en dreumes. Aan de slag met 'Amos Muis blijft een dagje thuis'. En… we vieren dat het najaar is!

 • Illustrator Philip Hopman, bekend van Boer Boris, ‘euforisch’ na ontvangst Max Velthuijs Prijs Bekijk details

  7 juli 2022

  In een eerste reactie op het winnen van de Max Velthuijs Prijs zegt de zestigjarige illustrator Philip Hopman dat hij ‘euforisch’ is. Ook laat hij weten dat het plezier in zijn werk voor een belangrijk deel verband houdt met het enorme succes van de prentenboekenreeks over Boer Boris, die hij maakt met auteur Ted van Lieshout.

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (34) Bekijk details

  30 juni 2022

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 34. Met alles over de nieuwe BoekStartspaarkaart, boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter, samen praten over boeken, aan de slag met het heerlijke boekje 'In de tuin'. En... we vieren dat het zomer is!

Paginanavigatie