Leespluim voor ‘Ga je me kietelen?'

Gepubliceerd op: 26 februari 2024 09:00

Het prentenboek ‘Ga je me kietelen?' van Mies van Hout (uitgeverij Gottmer) heeft de Sardes-Leespluim van de maand maart 2024 gewonnen. ‘Waag het eens!’, lijkt hij te zeggen. En inderdaad, wanneer je het flapje opent in het boek, laat hij brullend zijn tanden zien.

  • Ieder op zijn eigen manier

    Mies van Hout is er weer in geslaagd een sympathiek ontdekkingsboekje voor de allerjongsten te maken. In zachte kleuren schildert zij dieren met hun kenmerkende eigenschappen. Bekijk ze samen met je kleintje: 'Hoe denk jij dat het dier gaat reageren? Kun je dat aan de tekening misschien al zien?'. Ieder dier reageert op zijn eigen manier en volgens zijn eigen aard, in dit fijne kartonnen boek met flapjes om op te tillen. Genoeg om over door te praten!

  • De Sardes-Leespluim

    De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken met groepen jonge kinderen. Het jury-rapport en bijbehorende activiteiten vind je op de website van Sardes.

Meer Boekentips


Naar alle nieuwsberichten