Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 52)

 • Groeimeter met filmpjes in twaalf talen Bekijk details

  28 februari 2024

  Met de BoekStart Groeimeter ontdek en volg je de leesontwikkeling van je kindje. Er staan zes voorleesfilmpjes op voor de verschillende voorleesfasen: van een paar maanden tot 2,5 jaar.

 • Leespluim voor ‘Ga je me kietelen?' Bekijk details

  26 februari 2024

  Het prentenboek ‘Ga je me kietelen?' van Mies van Hout (uitgeverij Gottmer) heeft de Sardes-Leespluim van de maand maart 2024 gewonnen. ‘Waag het eens!’, lijkt hij te zeggen. En inderdaad, wanneer je het flapje opent in het boek, laat hij brullend zijn tanden zien.

 • Voorleeschallenge Bekijk details

  18 februari 2024

  Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig: de band met je kind wordt er sterker van, zijn woordenschat en tekstbegrip worden beter, zijn empathisch vermogen groeit en het ontwikkelt een beter taalgevoel.

 • BoekStart op de Negenmaandenbeurs Bekijk details

  5 februari 2024

  Ook dit jaar staat BoekStart weer op de Negenmaandenbeurs, van 14 t/m 17 februari in RAI Amsterdam. Dit jaar met een extra grote stand compleet met Babybieb vanwege ons 15-jarige jubileum! Kom even langs om alles te horen over het belang van vroeg beginnen met voorlezen en onze nieuwste folders met voorleestips.

 • Nóg meer bewijs dat schermtijd slecht is voor jonge kinderen Bekijk details

  23 januari 2024

  De bevindingen van een nieuwe studie naar het kijkgedrag van 1.500 Amerikaanse jonge kinderen, zijn het zoveelste bewijs dat (al te veel) schermtijd niet goed is. Eerder werd al bekend dat dit het risico vergroot op taalachterstanden, autisme, gedragsproblemen, slaapklachten en concentratiestoornissen. Nu wordt ook expliciet de link gelegd met adhd en autisme.

 • De Nationale Voorleesdagen 2024 Bekijk details

  19 januari 2024

  Van 24 januari t/m 3 februari 2024 wordt er weer extra veel voorgelezen tijdens De Nationale Voorleesdagen. Het Prentenboek van het Jaar 'Help! Een verrassing!' van Miriam Bos (uitgeverij Lemniscaat) en de gevarieerde Prentenboeken Top 10 staan centraal tijdens dit landelijke, jaarlijkse voorleesfeest. Vraag bij je Bibliotheek naar de activiteiten rondom De Nationale Voorleesdagen.

 • Leespluim voor ‘Mopperkont' Bekijk details

  18 januari 2024

  Het prentenboek ‘Mopperkont' van Suzanne en Max Lang (uitgeverij Van Goor) heeft de Sardes-Leespluim van de maand februari 2024 gewonnen. Vanaf het boekomslag staart ons een enorme mopperkont aan: het is Jim die op een prachtige dag wakker werd met het gevoel dat alles verkeerd was.

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (40) Bekijk details

  17 januari 2024

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 40 dit keer. Met in dit nummer - naast boekentips voor baby, dreumes, peuter en kleuter - meer over samen praten bij boeken, prentenboeken over feest en voorleestips bij het prentenboek 'Frank en Bert' van Chris Naylor-Ballesteros (uitgeverij Gottmer).

 • Nieuwe boekjes in ons koffertje (januari 2024) Bekijk details

  9 januari 2024

  Momenteel vind je in het BoekStartkoffertje: ‘Ik neem een hap!’ en 'Goedemorgen'.

 • BoekStart Top 10 Winterboeken Bekijk details

  27 december 2023

  Kom naar de Bibliotheek voor de mooiste winterverhalen. Of lees samen een winterboekentip van BoekStart!

Paginanavigatie