Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 61)

 • BoekStartwebinar: Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen! Bekijk details

  6 mei 2024

  Volg het BoekStartwebinar in aanloop naar de landelijke BoekStartdag op zaterdag 1 juni! Jolien Hesselberth vertelt op donderdag 30 mei om 20.00 uur over voorlezen aan de allerjongsten. En hoe je dat op een leuke en speelse manier kan doen. Een webinar boordevol boekentips!

 • TastTasje voor jonge blinde en slechtziende kinderen Bekijk details

  30 april 2024

  Voor alle kinderen is het belangrijk en fijn om op jonge leeftijd in aanraking te komen met boeken. Is je kindje slechtziend of blind? Dan zijn voorlezen én het ontwikkelen van de tastzin heel belangrijk. Voelboekjes kunnen daarbij helpen.

 • Leespluim voor ‘Doris' Bekijk details

  28 april 2024

  Het prentenboek ‘Doris' van Lo Cole (uitgeverij De Vier Windstreken) heeft de Sardes-Leespluim van de maand mei 2024 gewonnen. Een zoekboek vol humor, woordgrapjes, felle kleuren en een rijke woordenschat.

 • Je kind hoort en zegt minder woorden bij veel schermtijd Bekijk details

  9 april 2024

  Wist je dat te veel tijd doorbrengen voor een scherm, zoals een telefoon of tablet, niet zo goed is voor peuters? Onderzoek toont aan dat jonge kinderen minder woorden horen en zeggen als ze veel schermtijd hebben. Dat is best belangrijk, want als je niet genoeg praat als kind, kan dat moeilijk zijn als je naar school gaat.

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (41) Bekijk details

  4 april 2024

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 41. Met in dit nummer - naast boekentips voor baby, dreumes, peuter en kleuter - foto's van de mooiste voorleesmomenten, hoe je je kindje zo veel mogelijk taal aanbiedt, prentenboeken over (niet willen) slapen en voorleestips bij het prentenboek 'We bakken een dierentuin' van Marit Törnqvist (uitgeverij Querido).

 • Leespluim voor ‘Thuis' Bekijk details

  2 april 2024

  Het prentenboek ‘Thuis' van Mark Janssen (uitgeverij Lemniscaat) heeft de Sardes-Leespluim van de maand april 2024 gewonnen. Een prentenboek van royaal formaat zonder woorden, met heel veel details.

 • Top-10 - De beste lenteboekjes voor je baby, peuter of kleuter Bekijk details

  26 maart 2024

  Het is weer lente! Er staan nieuwe voorjaarstips voor je klaar, geselecteerd door het BoekStartteam. Nieuw leven zie je overal om je heen, dus ga lekker naar buiten en geniet samen met je kleintje van de lammetjes en de jonge vogeltjes en haal meteen jouw gratis BoekStartkoffertje op bij de bibliotheek in de buurt.

 • Media Ukkie Dagen 2024 Bekijk details

  20 maart 2024

  Elk voorjaar worden de Media Ukkie Dagen georganiseerd. Van 5 t/m 12 april 2024 wordt er weer stilgestaan bij het mediawijs opvoeden van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Netwerk Mediawijsheid wil jonge kinderen, hun ouders en (professionele) opvoeders bewust maken van de vele kennis die er al is op het gebied van mediaopvoeding.

 • Kikkertiendaagse Bekijk details

  11 maart 2024

  Door het hele land wordt van 20 t/m 29 maart 2024 de Kikkertiendaagse gevierd! Tijdens dit feest staan de verhalen van Kikker, geschreven door Max Velthuijs, centraal. In 2024 is het thema van de Kikkertiendaagse 'leren met Kikker'.

 • Groeimeter met filmpjes in twaalf talen Bekijk details

  28 februari 2024

  Met de BoekStart Groeimeter ontdek en volg je de leesontwikkeling van je kindje. Er staan zes voorleesfilmpjes op voor de verschillende voorleesfasen: van een paar maanden tot 2,5 jaar.

Paginanavigatie