Nieuwsoverzicht

Resultaat 21 - 30 (van 68)

 • Nóg meer bewijs dat schermtijd slecht is voor jonge kinderen Bekijk details

  23 januari 2024

  De bevindingen van een nieuwe studie naar het kijkgedrag van 1.500 Amerikaanse jonge kinderen, zijn het zoveelste bewijs dat (al te veel) schermtijd niet goed is. Eerder werd al bekend dat dit het risico vergroot op taalachterstanden, autisme, gedragsproblemen, slaapklachten en concentratiestoornissen. Nu wordt ook expliciet de link gelegd met adhd en autisme.

 • De Nationale Voorleesdagen 2024 Bekijk details

  19 januari 2024

  Van 24 januari t/m 3 februari 2024 wordt er weer extra veel voorgelezen tijdens De Nationale Voorleesdagen. Het Prentenboek van het Jaar 'Help! Een verrassing!' van Miriam Bos (uitgeverij Lemniscaat) en de gevarieerde Prentenboeken Top 10 staan centraal tijdens dit landelijke, jaarlijkse voorleesfeest. Vraag bij je Bibliotheek naar de activiteiten rondom De Nationale Voorleesdagen.

 • Leespluim voor ‘Mopperkont' Bekijk details

  18 januari 2024

  Het prentenboek ‘Mopperkont' van Suzanne en Max Lang (uitgeverij Van Goor) heeft de Sardes-Leespluim van de maand februari 2024 gewonnen. Vanaf het boekomslag staart ons een enorme mopperkont aan: het is Jim die op een prachtige dag wakker werd met het gevoel dat alles verkeerd was.

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (40) Bekijk details

  17 januari 2024

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 40 dit keer. Met in dit nummer - naast boekentips voor baby, dreumes, peuter en kleuter - meer over samen praten bij boeken, prentenboeken over feest en voorleestips bij het prentenboek 'Frank en Bert' van Chris Naylor-Ballesteros (uitgeverij Gottmer).

 • Nieuwe boekjes in ons koffertje (januari 2024) Bekijk details

  9 januari 2024

  Momenteel vind je in het BoekStartkoffertje: ‘Ik neem een hap!’ en 'Goedemorgen'.

 • BoekStart Top 10 Winterboeken Bekijk details

  27 december 2023

  Kom naar de Bibliotheek voor de mooiste winterverhalen. Of lees samen een winterboekentip van BoekStart!

 • Leespluim voor ‘Komt een giraf bij de dokter' Bekijk details

  2 december 2023

  Het prentenboek ‘Komt een giraf bij de dokter' van Loes Riphagen (uitgeverij Volt) heeft de Sardes-Leespluim van de maand januari 2024 gewonnen. Grappige korte verhaaltjes in kleine stripachtige tekeningen met dieren in de hoofdrol rond het thema gezondheid.

 • Zingen voor baby's is essentieel om taal te leren Bekijk details

  1 december 2023

  Zingen voor baby's is essentieel om taal te leren, blijkt uit onderzoek. Baby's leren taal eerst begrijpen via ritme en toon in plaats van losse geluiden. Kinderliedjes en -rijmpjes helpen dus bij het aanleren van taal.

 • Leespluim voor ‘Het kabouterboek' Bekijk details

  15 november 2023

  Het prentenboek ‘Het kabouterboek' van Loes Riphagen (uitgeverij Gottmer) heeft de Sardes-Leespluim van de maand december gewonnen. In dit uitgebreide kabouternaslagwerk zien we hoe kabouters kunnen leven van wat de mensenwereld niet meer nodig heeft of per ongeluk heeft laten vallen.

 • Door AI gemaakt digitaal slaapverhaal: even goed als prentenboek? Bekijk details

  14 november 2023

  Wie de nieuwste kinderpyjama van HEMA koopt, krijgt een extraatje aangeboden: een door AI gemaakt, gepersonaliseerd slaapverhaaltje. Het moet ouders en kinderen motiveren om de dag vaker af te sluiten met een voorleesverhaal. Is zo'n digitaal AI-verhaal zonder plaatjes even goed als voorlezen uit een fysiek prentenboek?

Paginanavigatie