Nieuwsoverzicht

Resultaat 21 - 30 (van 52)

 • Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis Bekijk details

  28 september 2023

  Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: Bij mij thuis. Hiermee vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen.

 • Top 10 - De beste herfstliedjes om samen te zingen Bekijk details

  25 september 2023

  Het wordt kouder. De eerste herfststormen zijn alweer gesignaleerd. Gelukkig hebben we ook dit jaar weer veel nieuwe herfstliedjes voor je baby, dreumes, peuter of kleuter (tot 6 jaar) op onze website geplaatst. Bekende liedjes om gezellig samen te zingen, zoals ‘Op een grote paddenstoel’ en ‘Van de spin Sebastiaan’…. Heb jij nog tips? Laat het ons weten!

 • Leespluim voor ‘Frank en Bert’ Bekijk details

  24 september 2023

  Het prentenboek ‘Frank en Bert' van Chris Naylor-Ballesteros (uitgeverij Gottmer) heeft de Sardes-Leespluim van de maand oktober gewonnen. Een ontroerend verhaal over gelijkwaardige vriendschap met een verrassend humoristisch einde.

 • Top-10 - De beste herfstboekjes voor je baby, peuter of kleuter Bekijk details

  23 september 2023

  De herfst doet zijn intrede! Op mooie dagen ga je er fijn op uit met je kleintje. Bijvoorbeeld naar het bos om alle schatten te verzamelen die nu overal voor het oprapen liggen. Maar bij regen lekker stampen door de plassen geeft ook veel plezier! En dan bij thuiskomst lekker samen wegkruipen met een boekje. We hebben een mooie Top-10 met herfstboekjes samengesteld voor je kleintje.

 • Leespluim voor ‘Vos en zoon' Bekijk details

  6 augustus 2023

  Het prentenboek ‘Vos & zoon' van Paddy Donnelly (uitgeverij Luitingh-Sijthoff) heeft de Sardes-Leespluim van de maand september gewonnen. Er zijn veel grapjes verborgen in de tekeningen in dit kleurrijke prentenboek. Naast allerlei gesprekken, meten en tellen, nodigt dit boek ook uit tot eigen creatieve oplossingen en ontwerpen.

 • Nieuwe boekjes in ons koffertje (juli 2023) Bekijk details

  10 juli 2023

  Vanaf vandaag vind je in het BoekStartkoffertje: ‘Vrolijke vriendjes in de sloot’ en 'Ebbie het aapje'.

 • Leespluim voor ‘Vos en vis’ Bekijk details

  4 juli 2023

  Het prentenboek ‘Vos en vis' van Daan Remmerts de Vries (uitgeverij Gottmer) heeft de Sardes-Leespluim van de maand augustus gewonnen. Een humorvol verhaal om na te denken en na te praten over slim zijn en dom zijn, hoe je iemand op andere gedachten kunt brengen, over vooroordelen en over het eten van dieren.

 • Leespluim voor ‘Een dag met vrienden’ Bekijk details

  3 juli 2023

  Het prentenboek ‘Een dag met vrienden' van Philip Waechter (uitgeverij Ploegsma) heeft de Sardes-Leespluim van de maand juli gewonnen. Dit boek kan tot mooie gesprekken over vriendschap leiden. Wat doe jij graag met vrienden? Help jij je vrienden ook altijd?

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (38) Bekijk details

  3 juli 2023

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 38 dit keer. Met boeken- en voorleestips en voorlezen met geluid. Ga aan de slag met 'De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn'.

 • De BoekStartspaarkaart Bekijk details

  10 juni 2023

  Steeds meer bibliotheken doen mee met de BoekStartspaarkaart. Vraag ernaar in jouw Bibliotheek. Je kindje (t/m 3 jaar) kan sparen voor leuke cadeautjes.

Paginanavigatie