Media Ukkie Dagen 2024

Gepubliceerd op: 20 maart 2024 08:00

Elk voorjaar worden de Media Ukkie Dagen georganiseerd. Van 5 t/m 12 april 2024 wordt er weer stilgestaan bij het mediawijs opvoeden van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Netwerk Mediawijsheid wil jonge kinderen, hun ouders en (professionele) opvoeders bewust maken van de vele kennis die er al is op het gebied van mediaopvoeding.

De Media Ukkie Dagen staan dit keer in het teken van de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips vinden je kind en jij de juiste balans in het omgaan met media en wat voor jullie het beste werkt. Op tal van manieren leer je tijdens de campagne meer over hoe media kunnen helpen bij het creëren van rust, en wanneer je kind misschien beter even zonder kan.

Media de hele dag door
Voor groot en klein geldt: media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn. Gelukkig zijn er ouders, vrienden, familie en opvoeders om onze kleintjes regelmatig op een gezonde manier te helpen ontspannen. Met, en zonder media.

Leuke activiteiten
Om kinderen en opvoeders hierbij te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen 2024 over de invloed van media op ontspanning. Bibliotheken, kinderopvang en gezondheidzorg organiseren allerlei activiteiten.

Kijk op mediaukkiedagen.nl

Meer weten over lezen met digitale media? Kijk hier