Kikkertiendaagse

Gepubliceerd op: 11 maart 2024 17:01

Door het hele land wordt van 20 t/m 29 maart 2024 de Kikkertiendaagse gevierd! Tijdens dit feest staan de verhalen van Kikker, geschreven door Max Velthuijs, centraal. In 2024 is het thema van de Kikkertiendaagse 'leren met Kikker'.

Prentenboekenmaker Max Velthuijs werd 100 jaar geleden geboren. Daar past een feestelijke verhalenbundel bij, met acht verhalen over zijn bekende boekfiguren. In Is het leven niet prachtig! (Uitgeverij Leopold, voor 4 jaar e.o.) vind je verhalen over bijvoorbeeld Klein-mannetje, Olifant en natuurlijk ook Kikker. Tussen de verhalen is informatie te vinden over Velthuijs’ leven en werk.

Tijdens de Kikkertiendaagse organiseren scholen, boekhandels en bibliotheken activiteiten rondom Kikker. Ga naar de Kikker-tentoonstelling ‘Ik ben Kikker!’ in het Kinderboekenmuseum in Den Haag en doe mee aan leuke activiteiten. Of bezoek de tentoonstelling ‘Kikker is hier!’ in het Natuurmuseum Brabant.

Over Kikker zijn er boeken voor je baby, peuter of kleuter. Lees ze allemaal!
Of bekijk samen de Kikkervoorleesvideo’s van De Voorleeshoek. De voorleesfilmpjes kun je ook gratis bekijken via Jeugdbibliotheek.nl na inloggen met je bibliotheekaccount.