Leespluim voor ‘Doris'

Gepubliceerd op: 28 april 2024 09:00

Het prentenboek ‘Doris' van Lo Cole (uitgeverij De Vier Windstreken) heeft de Sardes-Leespluim van de maand mei 2024 gewonnen. Een zoekboek vol humor, woordgrapjes, felle kleuren en een rijke woordenschat.

  • Doris mag er zijn!

    Doris het olifantje kijkt je open en olijk aan vanaf het omslag, maar schijn bedriegt. Doris is verschrikkelijk verlegen. Ze is knalrood en valt daarom nogal op, maar ze wíl helemaal niet opvallen. ‘Kijk niet zo naar me,’ zegt ze, terwijl ze stampend naar de volgende bladzijde gaat. Daar verdwijnt ze tussen een zwerm gekleurde vinken. Zie haar nu nog maar eens te vinden! Zo moet je haar ook zoeken op bladzijden vol planten of vissen en maakt Doris een hele ontwikkeling door. 

  • De Sardes-Leespluim

    De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken met groepen jonge kinderen. Het jury-rapport en bijbehorende activiteiten vind je op de website van Sardes.

Meer Boekentips


Naar alle nieuwsberichten