Leespluim voor ‘Komt een giraf bij de dokter'

Gepubliceerd op: 2 december 2023 16:30

Het prentenboek ‘Komt een giraf bij de dokter' van Loes Riphagen (uitgeverij Volt) heeft de Sardes-Leespluim van de maand januari 2024 gewonnen. Grappige korte verhaaltjes in kleine stripachtige tekeningen met dieren in de hoofdrol rond het thema gezondheid.

  • Voor alles een oplossing

    De wachtkamer van dokter Kip zit vol zielige dieren. De eerste patiënt is
    meneer Vos die uitgebreid vertelt hoe zijn staart tussen de deur is gekomen. Na een röntgenfoto blijkt die gebroken en wordt in het gips gezet. De volgende patiënt is meneer Beer die te veel taart gegeten heeft, waardoor zijn maag rommelt: hij krijgt geen-gerommeldruppels. Mevrouw Giraf heeft vreselijke nekpijn na een ritje in haar cabrio. En zo gaat het nog even door.

  • De Sardes-Leespluim

    De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken met groepen jonge kinderen. Het jury-rapport en bijbehorende activiteiten vind je op de website van Sardes.

Meer Boekentips


Naar alle nieuwsberichten