Leespluim voor ‘Mopperkont'

Gepubliceerd op: 18 januari 2024 16:30

Het prentenboek ‘Mopperkont' van Suzanne en Max Lang (uitgeverij Van Goor) heeft de Sardes-Leespluim van de maand februari 2024 gewonnen. Vanaf het boekomslag staart ons een enorme mopperkont aan: het is Jim die op een prachtige dag wakker werd met het gevoel dat alles verkeerd was.

  • Lekker mopperig

    Chimpansee Jim is in de war. Is hij misschien mopperig? Maar nee, dat is hij beslist niet! Jim doet verwoede pogingen om net te doen alsof hij blij is. Maar intussen heeft hij nergens zin in. Alle dieren reiken hem tevergeefs ideeën aan om vrolijk te worden. De expressieve illustraties geven treffend de gemoedstoestand van Jim weer. O, o wat is die Jim uit zijn humeur. Ook de emoties van de dieren die hem bemoedigend toespreken zijn goed te herkennen. De ontknoping van dit grappige verhaal moet groot en klein aanspreken: het is best lekker om eens mopperig te zijn.

  • De Sardes-Leespluim

    De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken met groepen jonge kinderen. Het jury-rapport en bijbehorende activiteiten vind je op de website van Sardes.

Meer Boekentips


Naar alle nieuwsberichten