Lente met Muis

Lente met Muis

Muis en Beer beleven de lente in korte verhaaltjes op rijm.

Het kartonboekje Lente met Muis van Pauline Baartmans (uitgeverij Witte Leeuw) is BoekStarts Keuze voor de maand maart 2024.

Voor peuters vanaf 2 jaar.

  • Helemaal lente

    Eindelijk, het is lente! Muis en Beer gaan zonder jas naar buiten, zoeken beestjes en maken een echte moestuin. Dit kleine, hardkartonnen vierkante prentenboekje vertelt over alles wat bij de lente hoort: lenteweer, buiten spelen en ook de grote schoonmaak. Op rustig gehouden bladzijden staan zachtgekleurde vrolijke tekeningen met een paar regeltjes eenvoudig tekst op rijm. Je peuter zal er veel in herkennen en genieten van de kleine grapjes. Voor- en achterin staan vele tekeningetjes uit het boek nog een keer met een zoekvraag. Een mooie uitdaging voor je peuter.

  • Nog meer Muis

    Pauline Baartmans maakte nog meer boekjes over Muis. Over hoe Muis de andere seizoenen beleeft, over een nieuwe baby (We krijgen er een kleintje bij) of hoe Muis lekker aan het spelen is (Thuis bij Muis). De muisverhaaltjes zijn ook te vinden in een voorlees-app.

Pauline Baartmans Lente met Muis

Tien verhaaltjes over Muis en zijn knuffel Beer. Ze ruiken aan de bloeiende bloesem, maken grapjes op 1 april, zoeken eitjes met Pasen, houden een grote schoonmaak en vieren Koningsdag. Wat is de lente toch fijn! Vierkant prentenboek met zachtgekleurde...

Leen dit boekje in de Bibliotheek

Bekijk ook andere boekjes voor peuters

Laat je verrassen en bekijk deze leuke boekentips.

Naar de boekentips voor peuters

Bekijk deze boekentip ook met de BoekStartapp

Download de BoekStartapp en bekijk deze boekentip en andere boeken- en voorleestips!

Download de BoekStartapp

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is het e-magazine van BoekStart dat 4x per jaar verschijnt.

Lees de meest recente 'BoekStart voor jou!'

Heb jij het gratis BoekStartkoffertje al?

Voor elk baby'tje staat er een gratis BoekStartkoffertje klaar bij de bibliotheek in jouw buurt. Mogelijk heb jij hem niet eerder opgehaald, maar dat kan nog!

Lees meer over het BoekStartkoffertje

Kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop het bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt! Je kunt natuurlijk ook online bestellen bij je favoriete kinderboekwinkel.

Zoek een kinderboekwinkel bij jou in de buurt

Blijf op de hoogte

De laatste nieuwtjes gratis in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven BoekStart nieuwsbrief