De Nationale Voorleesdagen

Er wordt extra veel voorgelezen tijdens De Nationale Voorleesdagen 2024, van 24 januari t/m 3 februari. Het Prentenboek van het Jaar 'Help! Een verrassing!' van Miriam Bos (uitgeverij Lemniscaat) en de gevarieerde Prentenboeken Top 10 staan centraal tijdens dit landelijke voorleesfeest. Wat ga jij voorlezen?

 • Prentenboek van het Jaar 2024

  Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus.
  Het Prentenboek van het Jaar maakt deel uit van de Prentenboek Top 10.
  Er zijn gratis vertalingen beschikbaar in het Pools, Turks, Arabisch en Oekraïens. Vraag ernaar bij je eigen Bibliotheek.

 • Prentenboek Top 10 2024

  De Prentenboek Top 10 is een lijst die is samengesteld door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten. Hierin vind je de leukste, spannendste en grappigste prentenboeken om voor te lezen aan de kleinsten.

 • Doe mee met Mijn VoorleesMoment!

  Voorlezen kan overal, zeker tijdens De Nationale Voorleesdagen. Doe je in het kader van De Nationale Voorleesdagen een keer extra mee met Mijn VoorleesMoment? Je kunt een mooi prentenboek uit de Prentenboek Top 10 winnen!

Over De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen beleef je samen! De doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een campagne van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. In 2024 vieren we de 21ste editie.