De BoekStartapp

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? Onze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt makkelijk meedoen met onze maandelijke actie MijnVoorleesmoment en zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

 • BoekStart-app
  1. Voor wie is de app?

  De BoekStartapp is bedoeld voor ouders met jonge kinderen om ze te inspireren meer voor te lezen aan hun kleintje. Maar hij is natuurlijk ook heel geschikt voor leesprofessionals, zoals bibliothecarissen, medewerkers van de Kinderopvang en de Jeugdgezondheidszorg.

 • Moeder met baby kiest boekjes
  2. Geniet van nieuwe boekentips

  Elke maand kiest de redactie van BoekStart vier nieuwe boekjes uit het grote aanbod. Er wordt rekening gehouden met kwaliteit, originaliteit, afwisseling en de verschillende leeftijdsgroepen: baby, dreumes, peuter en kleuter. Zit er een boekje bij dat je graag wil kopen of lenen, dan kan je het opslaan in een persoonlijke leeslijst. Handig voor in de bieb of boekhandel!

 • BoekStart-app
  3. Voorleestips voor je kindje

  Om ouders en professionals te inspireren hebben we voor deze BoekStartapp de beste voorleestips bijelkaar gezocht. Je kunt ook video's bekijken waarin jonge ouders hun kinderen voorlezen, zodat je zeker weet dat je dit zelf ook op de juiste manier doet. Ook hebben we een voorleestip van de dag.

 • BoekStart-app
  4. Boekentips video's

  Als je op een boekje klikt, kan je er meer over lezen en een video bekijken zodat je een betere indruk krijgt van het boekje. Als er andere leuke filmpjes beschikbaar zijn over de boekjes (bijvoorbeeld van de uitgeverij) zullen we die hier zeker ook plaatsen.

 • 5. Widgets

  De BoekStartapp bevat een fraai vormgegeven widget. Hiermee zie je in één oogopslag onze nieuwste boekentips zonder dat je de app speciaal hoeft te openen. Weet je niet precies wat widgets zijn? Hier kun je lezen hoe het werkt.

 • BoekStart-app
  6. Voorleestijd

  Met de tab Voorleestijd kan je vooraf je de momenten instellen wanneer je wil voorlezen. Of het nou om je eigen kindje gaat of om een groep kinderen die je begeleidt, dat maakt verder niet uit. De telefoon zal op het juiste moment ons liedje De Voorleestrom afspelen. Je kunt meerdere tijden in de week instellen.

 • Vader leest kindje voor
  Win een prentenboek

  Het hele jaar verloten we de beste babyboekjes aan de inzenders van de leukste voorleesfoto's. Als je ze maakt met de app vinden we dat extra leuk! Lees meer over de actie Mijn Voorleesmoment.

 • FAQ

  Heb je nog meer vragen over onze Voorleesapp? Kijk eerst even op onze veelgestelde vragen over de app (FAQ). Anders kan je vragen altijd mailen. Gebruik daarvoor het contactformulier.