Veelgestelde vragen BoekStartapp

Waar kan je de app downloaden?

De BoekStartapp is te downloaden in de App Store van Apple en de Play Store van Google. Op dit moment is hij enkel geschikt voor telefoons.

Hoe doe ik mee aan de actie 'Mijn Voorleesmoment' vanuit de app?

Vanuit de BoekStartapp kan je meedoen aan een leuke actieMijn Voorleesmoment. De inzender van de leukste voorleesfoto ontvangt een Boekentip. De wedstrijd vindt een aantal keer per jaar plaats, volg onze sociale media en blijf op de hoogte. De foto’s kan je eenvoudig maken met onze app en ook nog eens leuk versieren.

Wat is er nieuw?

  • Je kunt boekentips bewaren in een eigen leeslijst
  • Je kunt boekentips delen met je vrienden
  • VoiceOver-ondersteuning toegevoegd
  • Redesign voor grotere telefoons
  • Als de voorleeswekker afgaat, hoor je ons nieuwe meertalige liedje De Voorleestrom
  • Je kunt kinderboekennieuws lezen in de app
  • Er staan voor elke leeftijd Voorleestips in de app
  • Je kan leuke liedjes luisteren in de app (binnenkort)
  • Er zit een gave widget in de app

Kan ik alle boekjes lezen in de app?

Nee. Daarvoor moet je toch echt in de boekhandel of in de Bibliotheek zijn. Je kunt soms wel leuke video’s bekijken van de boekjes.

Voor wie is de app?

De app is allereerst bedoeld voor ouders met jonge kinderen om ze te inspireren meer voor te lezen (primaire doelgroep). Maar óók voor professionals die met deze ouders werken, zoals leesbevorderaars, bibliothecarissen, medewerkers van de Kinderopvang (KO) en de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) (secundaire doelgroep).

Hoe vaak worden de boekentips ververst?

Elke maand kiest de redactie van BoekStart vier nieuwe boekjes uit het rijke aanbod van boekwinkel en Bibliotheek. Er wordt rekening gehouden met kwaliteit, originaliteit, afwisseling en met de verschillende leeftijdsgroepen: baby, dreumes, peuter, kleuter. Zit er een boekje bij dat je wil onthouden, dan kan je het boekje opslaan in een handige leeslijst voor als je in een Bibliotheek of boekhandel bent.

Wat kan je doen met de widget?

Het is sinds de laatste update mogelijk om de nieuwste boekjes voor jouw leeftijdsgroep of de boekjes die je als favoriet hebt aangemerkt in de app in een widget te plaatsen. Dat houdt in dat je ze op je telefoon kunt zien zonder dat je de app hoeft te openen.

Meer vragen over BoekStart of de BoekStartapp?

Hier vind je de FAQ over BoekStart. Neem contact met ons op voor meer vragen over de app.